Hållbar konsumtion

Projektet ’Hållbar Konsumtion’ var ett samarbete mellan branschorganisationen Svensk Handel och den oberoende tankesmedjan Global Utmaning som pågick under 2015.

I samtalsseriens samlades ett tjugotal aktörer för att diskutera hur dagens handel kan bli mer hållbar.  Vilka utmaningar och möjligheter möter svenska företag, konsumentföreningar och miljöorganisationer?

Ylva Skoogh från Integrate Strategy deltog som talare i det fjärde och avslutande policysamtalet den 24 april som handlade om framtida konsumtion och varumärke.

Hon talade om hur företag och organisationer kan dra nytta av sitt hållbarhetsarbete genom att ligga före, driva utveckling på hållbarhetsområdet och göra mer än andra. Det går att förena organisationens egenintresse och samhällsnytta om man letar efter vinn-vinn lösningar.

”Det finns verkliga motsättningar mellan marknadsekonomiska och samhällsekonomiska värden. Men motsättningen kan också bero på ett västerländskt synsätt där vi är vana att tänka i termer av ’antingen eller’. Att uppnå en hållbar konsumtion handlar också om en mental förändring och börja tänka ’både och’, menar Ylva.

En rapport från projektet lanserades under hösten 2015 av Global Utmaning.

Ladda ned rapporten här!

hallbar-konsumtion-raport-skarmavbild-2015-10-07-kl-14-32-181

 

Comments are closed.